De kalles jernbanedronningene, selv kaller de seg «lokførartvillingane»

De er søstre med utpreget sporsans og felles interesse for alt som veier hundrevis av tonn. De er dronninger av høye fjell, lange slakke kurver, dalsider opp og ned, og har verdens beste kontorutsikt. De er rett og slett Gudrun og Haldis Folkedal, lokførertvillingene.

Rikskjendiser, men også influencere og forbilder på sin måte. De tør der andre tier og mange i bransjen har nok lagt fa seg noen gloser om hva de synes om de frittalende kvinnene som inntil nylig begge kjørte persontog på Bergensbanen.

Haldis (bak) ser på meg som sin helt derfor ble hun også lokfører fem år etter meg. Humor er viktig! Foto: Privat

Nå har Gudrun kastet seg på godstrafikk fordi hun ønsket nye utfordringer. Så nå sitter tvillingene i hver sin bransje og kan få brukt stemmen sin i full bredde som fagfolk og lokførere med lang erfaring. For utfordringene er forskjellige i person- og godstransport. Gods betyr mer nattkjøring, lengre tog, mer vekt, og færre folk man omgås i jobben. En utfordring i seg selv for Gudrun, som sammen med søsteren liker å møte folk.

Bruker sosiale medier aktivt – det koster

De kan sine sosiale medier.

De deler mye men ikke alt. De er ikke erteris på noen måte. Men de har valgt samme yrke. Gudrun ble lokfører i 2012, Haldis kom etter i 2017. Lokførertvillingene har blitt kjendiser på sosiale medier. De har vært i alle landets aviser, og bruker twitter og andre sosiale medier til å få sagt fra om rett og urett. De har 10 000 følgere på twitter og 2500 på instagram.

Hun var opprinnelig lærer, en dag hun satt i sola utenfor prestegården i Evanger som hun og tvillingsøsteren arvet fra sine besteforeldre, så hun en annonse der de søkte etter lokførere. Samtidig kom det et tog forbi, det tutet, da følte jeg det var jernbaneguden som snakket direkte til meg, sånn ble jeg lokfører sier Gudrun Folkedal til Anne Lindmo tilbake i februar 2020. En historie hun mer enn gjerne gjentar da vi ringer henne om formiddagen på selveste kvinnedagen.

Kvinner oppfordres til å søke

Tvillinger sa du. Men ikke erteris.

–Vi er ikke pionerer i yrket, for allerede for førti år siden fikk Norge sin første kvinnelige lokfører. Hun het Kari-Sofie Jenssen har vi blitt fortalt, og da jeg startet i 2012 var vi cirka femti kvinner i yrket. I dag er vi sikkert flere enn hundre.

Ifølge samme Gudrun så er hun tvillingsøsteren Haldis sin store helt, så når hun så hvor kjekt Gudrun hadde det som lokfører, ja så ville hun også bli det. Og sånn ble de kanskje verdens eneste kvinnelige lokførertvillinger.

– Det er mye fin-motorikk i jobben så dette passer like godt for en kvinne som en mann, så det er ingenting som står i vegen for at ikke kvinner også skulle passe inn på skinner, sa Gudrun til magasinet Fri Fagbevehgelse.

Hun legger liten vekt på at hun nå selv skal ta ansvaret for tog med nesten en kilometers lengde og hundrevis av tonn med gods, og et lokomotiv som alene veier hundre tonn. Foruten å kjøre toget, må lokførere ha en del tekniske rutiner på plass, som å sjekke bremser og sørge for at alt fungerer som det skal.

–Siden den gang Jenssen begynte som lokfører for over 40 år siden, har det skjedd både mye og lite i togverden. Vi har et konstant etterslep av vedlikehold som påvirker alle, ikke minst kundene til toget. Det gjelder både de som skal frakte gods og de selskapene som tar seg av passasjerene. I 2023 forventer vi et mye større engasjement fra politikerne, men samferdselsministeren virker ikke akkurat fremoverlent når det gjelder togsatsingen. Han bør snarest ta et bedre grep om organiseringen, folk må snakke sammen, få tilbake en overordnet styring. Lurer på om han i det hele tatt har skjønt hvor viktig jernbanen er for det grønne skifte, sier godslokføretvilling Gudrun Folkedal.

–Og så vil jeg benytte anledningen til å minne samferdselsministeren om bursdagen vår den 21. mars. Han får nok en direkte påminnelse også, det har vi gjort hvert år siden vi begynte i bransjen. Han kan svare oss på twitter for det er greit at han vet hvem vi er, sier Gudrun ubeskjedent.

Oppfordring før påskeutfarten?

–Ja, bruk toget til påskefjellet, det er hyggeligere, mer avslappende og ikke minst mer miljøvennlig. Og så har vi en fjellvettregel nummer 11 som handler om tog. Skiturister, vi vil ha togsporet for oss selv.  

Her kan du oppleve mer av lokførertvillingene:

https://www.visitnorway.com/plan-your-trip/getting-around/by-train/the-bergen-railway/the-locomotwins/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Dovrebanen – Det er klart for «det store løftet»

Mandag 29. april begynner gigantløftene for å få bruelementene på plass ved Randklev bru. Da åpnes duken på det kjempestore verkstedteltet som har gjort det mulig å reparere selve brukonstruksjonene like ved elvekanten. En operasjon som har spart Bane NOR og alle involverte entreprenører for mye tid og penger. –Det nærmer seg gjenåpning av Randklev […]

Les mer

SJ ansatte stiller med eventyrtog for kreftsyke barn

SJ-ansatte har laget en frivillig organisasjon som har til hensikt å drive veldedighet hvor toget spiller en viktig rolle. 1. juni går første tur med «Eventyrtoget» til Namsskogan familiepark i samarbeid med barnekreftforeningen i Trøndelag. Initiativtager er lokfører Martin Hunstad Hagen i SJ. Da vi ringte, stod bleieskiftarbeider og småbarnsfaren klar til en økt med […]

Les mer

De ansatte tar grep – prosjekt som skal forbedre Sørlandsbanen

Go-Ahead har lenge kjent på at avvikene langs Sørlandsbanen ble tøffe å takle. Da spurte ledelsen de ansatte som hver dag kjenner utfordringene på kroppen om innspill. Dette resulterte i en liste på 150 forslag til forbedringer. Nå etterlyser Go-Ahead større involvering fra Bane NOR som har fått listen oversendt. Flere av forslagene er også […]

Les mer