De 15 raskeste togene i verden

Nordmenn besøker en av verdens raskeste høyhastighetsbaner TGV i Frankrike.

Spoiler: Norge er ikke på denne lista. Men land som Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, Sør-Korea, Japan og Kina er selvsagte. Lenger ned i saken kan du se videokåringene av verdens raskeste tog de tre siste årene. Sett deg godt til rette og hold på hatten for her går det unna.

Fart er fasinerende, og koblet opp mot et bedre miljø, ja så blir det direkte spennende. Utviklingen av høyhastighetstog er helt klart en del av løsningen. EU har allerede utredet mulighetene for å knytte alle storbyer i Europa sammen ved å bruke enda raskere tog. Der elektriske tog er hyllevare, må alle andre deler av transportsektoren begynne mer eller mindre fra scratch, igjen i følge EU`s rapport.

Du kan lese mer her:

https://www.tog24.no/ny-studie-europa-skal-vinne-klimakampen-med-hoyhastighetstog/

Kina hadde i 2022 flere av de raskeste passasjertogene i verden. Et av disse var «The Shanghai Medlev», med operativ fart på rundt 430 kilometer. Da skal du holde godt på hatten. Akselerasjonen er formidabel, og det samme er nedbremsing. Dette er Kinas svar på «Flytoget». Det trafikkerer Shanghai flyplass til Longyang metro stasjon. De har også et tog som gjør unna togstrekningen Beijing-Shanghai (1250 kilometer) på litt over 4 timer. Det er strekningen Oslo-Trondheim tur-retur og litt til.

Og om ikke dette var raskt nok, nå bygges det et utrolig tog i Japan som kan gjøre over 600 kilometer i timen. The Central Japan Railway Company, utvikler og tester nå toget som skal trafikkere ruten mellom Tokyo og Osaka. Farten med passasjerer er da senket til behagelige 505 kilometer i timen. Da skal du feste blikket lang fremme for å se det som passerer noen sekunder senere.

Å kåre verdens raskeste tog kan være både vanskelig og noe forvirrende fordi hastigheten til de som utvikler tog går også med lynets hastighet. Slike kåringer er likevel underholdende fordi det er interessant å følge med på hva som skjer. Fun fact i så måte: Et av verdens raskeste tog som nå går i rute i Kina, hadde over 600 000 kilometer med testing før det ble satt inn i tjeneste, noe å ta med seg videre for Bane NOR og Folloprosjektet.

FAKTABOKS

Høyhastighetstog, lyntog eller høyfartstog kan defineres som tog som går i mer enn 250 km/t på ny bane (høyhastighetsbane), og minst 200 km/t på oppgradert bane. Denne definisjonen er i tråd med EU-direktiv 96/48. Foreløpig brukes høyhastighetstog bare til persontrafikk, med unntak av noen franske posttog. Flytoget type 71, 78, som sammen med sin nære slektning type 73, er Norges eneste høyhastighetstog. Det kan komme opp i maksimalt 210 km/t, men disse togene er også testet for større hastigheter.

https://no.wikipedia.org/wiki/H%C3%B8yhastighetstog#cite_note-1

På Youtube kan du fråtse i godbiter fra nerdenes verdensraskestekåringer ==========!

Kilder: Indigo Planet og Top Five

2022

2021

2021

2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer