Buss for tog på Bergensbanen i høst

Bane NOR skal bygge siste del av dobbeltsporet mellom Bergen og Arna. Det blir derfor buss for tog mellom Bergen, Arna og Voss fra 16. oktober til og med 9. desember 2023.

Som en del av utbedringene på Bergensbanen skal Bane NOR bygge siste del av dobbeltsporet mellom Bergen og Arna. Vy ber om at passasjerene beregner ekstra reisetid fordi buss bruker lengre tid. Det blir også endringer i rutetidene for å få dette til, skriver VY i en pressemelding.

–Bussene fra Bergen mot Voss og Oslo har tidligere avgangstid enn togets ordinære rutetider, sier direktør for Vy tog vest, Yvonne Torgersen Hetlevik.

Slik påvirker dette togene til og fra Bergen

For passasjerer på strekningen gjelder det å holde tunga rett i munnen når du skal ut å reise. Last ned VY-appen anbefales for å holde styr på riktig informasjon.

– Det blir endringer underveis i perioden, på hvor og hvordan bussene og togene kjører, så det viktigste du kan gjøre er å sjekke reisesøket på vy.no eller i Vy-appen for oppdatert informasjon om din reise, sier Hetlevik.

Kort oppsummert erstattes lokaltogene mellom Arna og Bergen med buss i hele perioden. På Vossebanen og Bergensbanen varierer det med buss for tog mellom Voss og Bergen, buss for tog mellom Arna og Bergen og buss for tog mellom Dale og Bergen.

Nattogene er periodevis innstilt

Nattogene er innstilt i sin helhet i de to periodene hvor strekningen er stengt til Voss. Det settes ikke opp alternativ transport, og kunder bes om å benytte seg av dagavgangene.

Det pågår veiarbeid på E16 i denne perioden, hvor en del tuneller mellom Bergen og Voss er stengt på nattestid. Det vil derfor ikke være mulig å kjøre buss for nattog på strekningen.

Nattogene kjører i perioden 20. oktober til 19. november, med buss for tog mellom Bergen og Arna.

– Vi gleder oss til å kunne kjøre tog igjen fra 10. desember, og ser frem til at arbeidet med dobbeltsporet mellom Bergen og Arna blir ferdig, avslutter Hetlevik.

Du finner mer informasjon om ruteendringene her:

https://www.vy.no/aktuelt/arbeid-bergen-voss-arna

Det vil bli buss for tog på Bergensbanen vil fra oktober og frem til 10. desember. Foto: film VY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer