Buss for tog på Bergensbanen i høst

Bane NOR skal bygge siste del av dobbeltsporet mellom Bergen og Arna. Det blir derfor buss for tog mellom Bergen, Arna og Voss fra 16. oktober til og med 9. desember 2023.

Som en del av utbedringene på Bergensbanen skal Bane NOR bygge siste del av dobbeltsporet mellom Bergen og Arna. Vy ber om at passasjerene beregner ekstra reisetid fordi buss bruker lengre tid. Det blir også endringer i rutetidene for å få dette til, skriver VY i en pressemelding.

–Bussene fra Bergen mot Voss og Oslo har tidligere avgangstid enn togets ordinære rutetider, sier direktør for Vy tog vest, Yvonne Torgersen Hetlevik.

Slik påvirker dette togene til og fra Bergen

For passasjerer på strekningen gjelder det å holde tunga rett i munnen når du skal ut å reise. Last ned VY-appen anbefales for å holde styr på riktig informasjon.

– Det blir endringer underveis i perioden, på hvor og hvordan bussene og togene kjører, så det viktigste du kan gjøre er å sjekke reisesøket på vy.no eller i Vy-appen for oppdatert informasjon om din reise, sier Hetlevik.

Kort oppsummert erstattes lokaltogene mellom Arna og Bergen med buss i hele perioden. På Vossebanen og Bergensbanen varierer det med buss for tog mellom Voss og Bergen, buss for tog mellom Arna og Bergen og buss for tog mellom Dale og Bergen.

Nattogene er periodevis innstilt

Nattogene er innstilt i sin helhet i de to periodene hvor strekningen er stengt til Voss. Det settes ikke opp alternativ transport, og kunder bes om å benytte seg av dagavgangene.

Det pågår veiarbeid på E16 i denne perioden, hvor en del tuneller mellom Bergen og Voss er stengt på nattestid. Det vil derfor ikke være mulig å kjøre buss for nattog på strekningen.

Nattogene kjører i perioden 20. oktober til 19. november, med buss for tog mellom Bergen og Arna.

– Vi gleder oss til å kunne kjøre tog igjen fra 10. desember, og ser frem til at arbeidet med dobbeltsporet mellom Bergen og Arna blir ferdig, avslutter Hetlevik.

Du finner mer informasjon om ruteendringene her:

https://www.vy.no/aktuelt/arbeid-bergen-voss-arna

Det vil bli buss for tog på Bergensbanen vil fra oktober og frem til 10. desember. Foto: film VY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer