Bli «togdirigent»

Nei du skal nok ikke stå med taktstokk, smoking og ryggen til publikum. Skal du være «togdirigent» får du riktig nok ansvaret for å dirigere tog ut og inn av stasjonene, og det skjer ikke i sjakett, men i Bane Nors fine uniform hvor du er godt synlig for publikum hver gang du vinker togene velkommen eller til farvel.

Å bli «togdirigent», eller trafikkstyrer, er bare en av mange muligheter til fast jobb i et stadig voksende togmarked. Du får lønn under opplæringstiden, og muligheten til å ta utdanningen på flere steder i Norge. Eller som Bane NOR selv sier, så opplever de en renessanse når det gjelder interesse og engasjement på vegne av denne sektoren. Og velger du å finne deg en jobb her så havner du midt i hjerte av det som skjer.  

–Drifts- og teknologi oppgaver er å drifte og utvikle jernbanen så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Divisjonen som organiserer blant andre, «togdirigentene», har ansvar for alt som påvirker fremføringen av tog, fra overvåking og trafikkstyring til vedlikehold, fornyelse og innovasjon.Dette er en unik mulighet til å oppleve jernbanen i Norge og bli en del av det grønne skiftet, heter det i utlysningsteksten.

Det er du som styrer

Som «togdirigent» er det du som styrer trafikken. Det betyr å holde oversikt og styre togtrafikken både inne på en stasjon og på togstrekninger frem til neste stasjon. Du er også ansvarlig for å holde kontakten med Togleder og betjente stasjoner om alle forhold som har betydning for sikker trafikkavvikling.

Avvik er noe Bane NOR har slitt med i den siste tiden. Her kan du være med å gjøre en forskjell. I tillegg vil du være Bane NOR‘s ansikt utad på stasjonen og bidra til god informasjon og kundeopplevelse. Jobben er basert på skiftarbeid, og mange stasjoner er betjent hele døgnet. Sikkerheten er et av flere fokus i denne jobben, så her kan man ikke være redd for å ta ansvar. Bane NOR har som målsetting og være Europas sikreste jernbane.

Eller som «togdirigent» Espen Talset i Bane NOR forteller; –at det han liker best med jobben er å være en del av et samfunnsoppdrag.

Sjekk ut mer her:

https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=296910552

Det finnes mange interssante jobber i jernbanen for tiden. Ikke alle i aspirantsjiktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Togentusiast? – Mitt tog er lastet med julegaver

Når Rikke Lind, direktøren i SJ Norge ønsker seg fire nye togsett til Rørosbanen i julegave, så får vi andre med færre kvadratmeter ønske oss noe som får plass i nissens sekk. Hvorfor lete selv når tog24 gjør jobben for både deg og nissemor. Hva kan det være da? Hva med en reise, eller en […]

Les mer

Hockeyfolket hoppet på toget, nå følger Norges idrettsforbund opp med egen reiseavtale

Tog24 har tidligere skrevet om at Stavanger Oilers heller velger å reise med tog til og fra sine bortekamper der dette er mulig. Nå har Lørenskog hockey kastet seg på samme trenden. 30. november fulgte Norges Idrettsforbund i sporene til hockeyspillerne, og laget kollektiv avtale for sine medlemmer med VY. Norges idrettsforbund har inngått en […]

Les mer

«Vi flyr, bare veldig lavt»

Kommentar av Frode Pedersen, ansvarlig redaktør for Tog24 Institusjonen Flytoget fylte nettopp 25 år. Med brask og bram! En herlig ungdom i norsk jernbanehistorie. Et transporttilbud så og si alle i Norge har et forhold til. For alle på besøk fra andre land, er Flytoget deres første møtet med Norge. Landets eneste ordentlige høyhastighetsbane. Med […]

Les mer