Bli «togdirigent»

Nei du skal nok ikke stå med taktstokk, smoking og ryggen til publikum. Skal du være «togdirigent» får du riktig nok ansvaret for å dirigere tog ut og inn av stasjonene, og det skjer ikke i sjakett, men i Bane Nors fine uniform hvor du er godt synlig for publikum hver gang du vinker togene velkommen eller til farvel.

Å bli «togdirigent», eller trafikkstyrer, er bare en av mange muligheter til fast jobb i et stadig voksende togmarked. Du får lønn under opplæringstiden, og muligheten til å ta utdanningen på flere steder i Norge. Eller som Bane NOR selv sier, så opplever de en renessanse når det gjelder interesse og engasjement på vegne av denne sektoren. Og velger du å finne deg en jobb her så havner du midt i hjerte av det som skjer.  

–Drifts- og teknologi oppgaver er å drifte og utvikle jernbanen så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Divisjonen som organiserer blant andre, «togdirigentene», har ansvar for alt som påvirker fremføringen av tog, fra overvåking og trafikkstyring til vedlikehold, fornyelse og innovasjon.Dette er en unik mulighet til å oppleve jernbanen i Norge og bli en del av det grønne skiftet, heter det i utlysningsteksten.

Det er du som styrer

Som «togdirigent» er det du som styrer trafikken. Det betyr å holde oversikt og styre togtrafikken både inne på en stasjon og på togstrekninger frem til neste stasjon. Du er også ansvarlig for å holde kontakten med Togleder og betjente stasjoner om alle forhold som har betydning for sikker trafikkavvikling.

Avvik er noe Bane NOR har slitt med i den siste tiden. Her kan du være med å gjøre en forskjell. I tillegg vil du være Bane NOR‘s ansikt utad på stasjonen og bidra til god informasjon og kundeopplevelse. Jobben er basert på skiftarbeid, og mange stasjoner er betjent hele døgnet. Sikkerheten er et av flere fokus i denne jobben, så her kan man ikke være redd for å ta ansvar. Bane NOR har som målsetting og være Europas sikreste jernbane.

Eller som «togdirigent» Espen Talset i Bane NOR forteller; –at det han liker best med jobben er å være en del av et samfunnsoppdrag.

https://www.youtube.com/watch?v=aQ72Hlp8MkU

Sjekk ut mer her:

https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=296910552

Det finnes mange interssante jobber i jernbanen for tiden. Ikke alle i aspirantsjiktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

VY får slakt av kundene på «Trustpilot»

«Ubrukelige amatører»! Ingen kjære mor å kjøre tog på Østlandet. På det anerkjente omdømmestedet «Trustpilot» får VY kun en stjerne av 91 prosent av de som har vurdert togselskapet. Tre personer gir fem stjerner som er maks score. Om de er modige eller bare dumdristig, ja det kan vi jo la VY selv svare på. […]

Les mer

Full forvirring – utrullingen av prestisjeprosjektet ERTMS satt på vent

Fullt kaos rundt utrullingen av ERTMS. Prestisjeprosjektet som skulle gjøre Europeisk jernbane både sikrere, mer sømløs og raskere er utsatt på ubestemt tid. Underleverandørene klarer ikke å levere, og «sammenfallende utfordringer», er blant årsakene. Nå må vi legge helt nye planer, sier Bane NOR til tog24. Bane NOR var altså godt i gang med å […]

Les mer

De ti raskeste togtypene i 2024

Nå må flyene passe seg for togene går stadig raskere, og at verdens raskeste tog i 2024 er et flytog. Ja da blir sammenligningen enda mer aktuell. Nå har tog slått flere rekorder og toppen er så langt nådd med over 600 kilometer i timen. Det tar nok enda noen år før vi kan oppleve […]

Les mer