Bli med på lokfører Tøndels virtuelle og meget sanselige reise fra Trondheim til Ringebu

Fra 30. oktober åpnet Bane NOR og SJ Norge igjen for tog mellom Trondheim og Ringebu. Dette for å redusere tid om bord i buss for tog. Ta plass! Nå kan du være med på turen til testpilot Jan Morten Tøndel.

Har du savnet en togtur med Dovrebanen. Da kan du være med instruktør i SJ, lokfører og fotograf Jan Morten Tøndel på hans filmatiske reise under en testtur med lok type 73. En meget vakker togstrekning som skifter utseende mellom årstidene, og her kan du være med fra høstvær i Trøndelag og over Dovre og inn i Innlandet fylke med snø på langs sporet og mer høstfarger når toget entrer Gudbrandsdalen. Fotograf Tøndel anbefaler VR briller, og det er det jo mange som har skaffet seg etter hvert. Du kan panorere rundt i Dovrebanen og Tøndels univers. For andre nerder, kan du jo bare ta togturen på storskjerm. Filmen varer togturens lengde på over tre timer. Så her er det bare å finne frem reiseveska, matpakke og termos, og reis i vei.

Selv sier han dette om postingen av filmen både på Facebook og Youtube:

–Jeg har produsert en film som går fra Trondheim til Ringebu med type 73. Jeg fikk filmet hele strekningen med et 360 kamera så her kan dere panorere rundt og selv velge synsvinkel. Jeg synes dette ble utrolig bra og jeg håper dere setter pris på den. Filmen vil nok gjøre seg aller best ved bruk av et VR-headset. Filmen tok svært lang tid å produsere og fremtidige 360 filmer vil legges inn under 4K medlemskapet, men jeg ønsker å dele denne offentlig og jeg tar gjerne tilbakemeldinger på videoen.

Tog24 har besøkt flere av Jan Morten Tøndels plattformer der han distribuerer filmer. Her oser det av vakre togturer og ellers tog i alle former. Kryssende tog for eksempel.

Jan Morten Tøndel er både lokfører og instruktør for SJ. I tillegg er han glad i å filme det han holder på med.
Fotomontasje: Frode Pedersentog24

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer