25 nye tog skal styrke comuter-trafikken i Oslo-regionen

Selskapet Norske Tog signerte nylig en ny avtale med franske Alstom om levering av 25 tog som skal styrke trafikken til og fra Stor-Oslo.

Norske togs nye regiontog Klasse 77 skal fungere som pendler- og hurtigtog mellom Ski og Stabekk i Oslo-regionen.

Det er et ønske om å gi ­passasjerene på de hardt pressede banene som går i nærtrafikk rundt Oslo en raskere, mer komfortabel og mer pålitelig pendling, som ligger bak satsingen ifølge Carl Åge Bjørgan, administrerende direktør i Alstom Transport Norge.

Historiske togkjøp verdt 50 milliarder –skal oppnå bærekraftmål

–De nye Coradia Nordic regionaltogene fra Alstom vil øke kapasiteten på de mest trafikkerte linjene i Oslo-området, og styrke den utslippsfrie kollektivtransporten rundt hovedstaden, sier Bjørgan.

Kontrakten er en del av et større samarbeid mellom Norske Tog og den franske tog-produsenten «Alstom». Denne kontrakten er verdt 2,5 milliarder kroner og er som tidligere nevnt en del av en intensjonsavtale om levering av totalt 200 tog til en samlet verdi av 20 milliarder kroner. 30 tog er allerede i produksjon, og forventes levert i løpet av 20256, nå skal altså 25 tog til settes i produksjon.

De elektriske Coradia Nordic-togene til Norske Tog er spesialtilpasset for å møte behovene til det norske jernbanenettet og er fullt egnet for norske værforhold. De nye togene har en topphastighet på 200 km/t for å sikre en rask og komfortabel pendling i et romslig og avslappende miljø. Hvert togsett vil bestå av seks enkeltdekks busser. Togene vil være utstyrt med Alstoms digitale ERTMS, et europeisk standard signalsystem ombord som gir togene kontinuerlige sikre bevegelser og beskyttelse mot overhastighet, skriver Alstom i en pressemelding.

Gian Lucca Erbacci, president i Alstom Europa Regiontog, og direktør for Norske Tog, Øystein Risan, signerer nok en kontrakt.
Foto: Alstom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Norske Vy dropper mer nattogkjøring i Sverige – må få bedre betalt

Ifølge det svenske nettstedet Järnvägar.nu har norske Vy gitt opp å kjøre nattog nordover i Sverige. For lite økonomisk kompensasjon skal være en av grunnene. Nå må SJ inn å overta. Norske Vy har gitt fra seg nattogtilbudet mellom Stockholm og Umeå med begrunnelsen at pandemien slukket lyset for kundevekst, materiellet var for dårlig, og […]

Les mer

EM, allerede en suksess for den tyske jernbanen

Åttendelsfinalene er i gang, men allerede nå kan EM kalles en suksess for den tyske jernbanen. Over tre millioner passasjerer har reist med Deutsche Bahns Intercitytog den først uken av EM i fotball. Og i følge UEFAS offisielle samarbeidspartner Deutsche Bahn, så har aldri så mange tog vært satt inn for en stor internasjonal fotballturnering […]

Les mer

Rod Stewart -rockeikonet som både «seiler» og «railer»

Han er mest kjent for sangen «I am sailing», nå bruker magasiner og aviser tittelen «I am railing» når de skal omtale Rod Stewart. Nylig la han ut et bilde på Facebook hvor han hadde tatt med seg barnebarnet for å vise frem farfars store lidenskap ved siden av musikken. Bygging av modelljernbaner.  Ifølge Mail […]

Les mer