25 nye tog skal styrke comuter-trafikken i Oslo-regionen

Selskapet Norske Tog signerte nylig en ny avtale med franske Alstom om levering av 25 tog som skal styrke trafikken til og fra Stor-Oslo.

Norske togs nye regiontog Klasse 77 skal fungere som pendler- og hurtigtog mellom Ski og Stabekk i Oslo-regionen.

Det er et ønske om å gi ­passasjerene på de hardt pressede banene som går i nærtrafikk rundt Oslo en raskere, mer komfortabel og mer pålitelig pendling, som ligger bak satsingen ifølge Carl Åge Bjørgan, administrerende direktør i Alstom Transport Norge.

Historiske togkjøp verdt 50 milliarder –skal oppnå bærekraftmål

–De nye Coradia Nordic regionaltogene fra Alstom vil øke kapasiteten på de mest trafikkerte linjene i Oslo-området, og styrke den utslippsfrie kollektivtransporten rundt hovedstaden, sier Bjørgan.

Kontrakten er en del av et større samarbeid mellom Norske Tog og den franske tog-produsenten «Alstom». Denne kontrakten er verdt 2,5 milliarder kroner og er som tidligere nevnt en del av en intensjonsavtale om levering av totalt 200 tog til en samlet verdi av 20 milliarder kroner. 30 tog er allerede i produksjon, og forventes levert i løpet av 20256, nå skal altså 25 tog til settes i produksjon.

De elektriske Coradia Nordic-togene til Norske Tog er spesialtilpasset for å møte behovene til det norske jernbanenettet og er fullt egnet for norske værforhold. De nye togene har en topphastighet på 200 km/t for å sikre en rask og komfortabel pendling i et romslig og avslappende miljø. Hvert togsett vil bestå av seks enkeltdekks busser. Togene vil være utstyrt med Alstoms digitale ERTMS, et europeisk standard signalsystem ombord som gir togene kontinuerlige sikre bevegelser og beskyttelse mot overhastighet, skriver Alstom i en pressemelding.

Gian Lucca Erbacci, president i Alstom Europa Regiontog, og direktør for Norske Tog, Øystein Risan, signerer nok en kontrakt.
Foto: Alstom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte saker

Nytt nettverk skal samle kunnskap om vedlikehold på jernbanen

 I forrige uke ble et nytt innovasjonsnettverk startet i regi av Jernbanedirektoratet. Nettverket skal fokusere på innovativt vedlikehold, og er åpent for personer som kan bidra tverrfaglig med nye tanker og innspill om bedring av tog og infrastruktur. Målet med arbeidet er ganske klart. Å øke innovasjon og teknologiutvikling på jernbanen ved å bygge relasjoner, […]

Les mer

Brygger opp til bråk om nye tog til Rørosbanen

Makan til arroganse mener FrP`s Tor Andre` Johnsen om svaret Jernbanedirektoratet har gitt til NRK etter at et enstemmig storting vedtok at det snarest mulig skulle kjøpes fire nye tog til Rørosbanen. Nå sier altså Jernbanedirektoratet at dette ikke kan skaffes før om syv år. Sånt blir det bråk av. –Nå har vi et enstemmig […]

Les mer

Svenskene med store ambisjoner i ny rapport – Jernbanedirektører følger opp med å si at «Sånn løfter vi jernbanen på under 10 år»

Det foregår en intens debatt i Sverige rundt det store «Jernbaneløftet». Initiativetet «Omtag Svensk Järnväg» la denne uken frem en rapport som blant annet kom med konkrete forslag for hvordan den svenske jernbanen kunne optimaliseres på bare 10 år. Direktørene i henholdsvis SJ AB og Green Cargo følger opp med full støtte til forslagene i […]

Les mer